شاید شما هم شاهد ازدواج هایی بوده اید که باب آشنایی و هم کلام شدن طرفین در محیط کار اتفاق افتاده باشد و از این دسته روابط ها و ازدواج ها کم نیست. بیشتر ما آدم ها بدون در نظر گرفتن جنسیت مان تایم زیادی را در محل کارمان می گذرانیم در نتیجه میزان ارتباط ما با همکارانمان اغلب خیلی بیشتر از اعضای خانواده و فامیل است. این مدل از ارتباط بیشتر سبب شناخت بهتر و ایجاد وابستگی عاطفی و علاقه خواهد شد و از بزرگترین نکات مثبت این رابطه ها حس درک شدن از طرف مقابل می باشد. مخصوصا اگر زن و مرد در جایگاه یکسان کاری و خانوادگی باشند از یکدیگر توقعات به جا هم خواهند داشت. اما گاهی این آشناییها و به دلیل رفتارهای ناشیانه طرفین خدشهدار شده و سر انجامی نخواهد داشت و ممکن است دو طرف در صورت رعایت نکردن برخي اصول و دقت نکردن به بعضی از پروتکل ها در این موضوعات بسیار مهم ، شرایط نامساعدی را برای یکدیگر فراهم نمایند.

اگر به همکارمان علاقه مند شدیم چه کنیم؟
خب در این بخش میخواهیم درباره این مطلب صحبت کنیم که، چنانچه شما به همکارتان علاقه مند شدید باید به نکاتی دقت کنید تا از ایجاد هرگونه سوتفاهم چه برای طرف مقابل تان و چه در میان همکاران مشترک تان در آن شرکت یا ارگان جلوگیری کنید.
اولین قدمی که شما باید بردارید، این است که حسن نیت خود را از ایجاد رابطه نشان دهید و قطعا این کار مهم ترین و منطقی ترین بخش به حساب می آید؛ چرا که بنا به دلایل متفاوت و مختلفی که دختران و پسران شاید آن ها را حس کرده باشند، بهتر است به راحتی به ابراز علاقه دیگران امیدوار نشوند. گاهی احساسات زودگذر است و سبب آسیب وجهه شغلی و اجتماعی در طرفین میشود. اطمینان خاطر دادن به طرف مقابل و قرص کردن خاطر او باعث نشان دادن حسن نیت میشود، که اساس شروع یک رابطه سالم است.
نکته ای که در این بین اشاره کردن به آن بسیار اهمیت دارد این است که بهتر است قبل از اطمینان از استمرار رابطه هیچ یک از همکاران دیگر از علاقمندی دو نفر به یکدیگر با خبر نشوند، زیرا در این صورت ممکن است با سخنان و شایعات روند آشنایی دچار مشکل شود. گاهی اطرافیان آگاهانه و ناآگاهانه با سخنان خود و یا شایعه پراکنی ممکن است به روابط بسیار ارزشمند دو نفر صدمه بزنند.

همان طور که بارها در گذشته هم تکرار کرده بودیم، قبل از هر چیز نیاز است دو نفر در مورد هم تحقیق کنند و از حسن نیت یکدیگر با خبر شوند بهترین راه برای تحقیق و به دست آوردن پاسخ سوالاتی که در ذهنتان در مورد شخص مقابل به وجود آمده است، بررسیهای محل زندگی است. باید بدانید که دوستان و رقیبهای کاری منبع خوبی نیستند ممکن است رقیبان بر نقطه ضعفهای شخص تاکید کنند و آن ها را بزرگتر از میزان واقعی شان نشان دهند یا دوستان صمیمی بر نقاط قوتش خیلی زیاد دامن بزنند! بهترین گزينه همکارهای نزدیکي که بسیار صمیمی نیستند ميباشند در واقع آدمهای خنثی و بی طرف بهترین منبع هستند. البته نباید فراموش کرد افرادی برای پرس و جو انتخاب شوند که سخنان و گفتگوها را در میان بقیه همکاران فاش نسازند و به توان به آن ها اعتماد کرد.
یادتان باشد که برای شکل گرفتن هر رابطهای نیاز به آشنایی و شناخت بیشتر است پس از اطمینان از حسن نیت طرف مقابل بايد دو طرف جلساتي جهت آشنايي بيشتر داشته باشند و به خاطر بسپارید که چهارچوبها نباید فراموش شود و ممکن است جواب یکی از دو طرف به هر دلیلی منفی باشد. این موضوع را در نظر بگیرید که باید رابطه به گونهای باشد که پس از بیان جواب منفی امکان ادامه همکاری در شرایط قبلی وجود داشته باشد و دختر و پسر دچار ناراحتی در محل کار نشوند. متاسفانه برخی نیاموختهاند چگونه با حقایق کنار بیایند.
در گام بعدی باید در صورت عدم پذیرش درخواست شرایطی برای دادن جواب منفی فراهم شود. طبیعتاً اگر فرد درخواستکننده در سمت بالاتری قرار داشته باشد شرایط پیچیدهتر خواهد شد و زمانی شرایط دشوارتر میشود که دو طرف به قصد آشنایی بیرون رفته و در این باره با هم صحبت کرده باشند؛ نه گفتن در چنین روابطی باید با صراحت كامل انجام شود. نباید برای جواب منفی دادن وجهه فرد را زیر سوال برد و یا تحقیر کرد و ضعفهایش را دلیل این جواب به شمار آورد.

در این زمان باید ویژگیهای مثبت فرد ذکر و گفته شود با وجود تمامی این خوبیها، احساس میشود دو طرف نتوانند خواستههای یکدیگر را برآورند و دلایل به صورت واضح و شفاف ذکر گردد و تاکید شود از روزهای بعد تمایل بر این است که رابطه در حد یک همکار باقی بماند آنچه زنان و مردان در این مواقع باید بدانند و به آن توجه فراوانی کنند این است که چنان که جواب منفی است از هر گونه دلسوزی پرهیز کنند و بدانند که دلسوزی و دامن زدن به این ماجرا های احساسی به جز ضرر و اذیت شدن جسمی و روحی برایشان هیچ چیز مفیدی نخواهد داشت.
عواقب دلسوزی
مسلماً پس از رد درخواست ازدواج و شنیدن رد شدن خواسته از طرف شخصی که این خواسته را بیان کرده است، او بسیار ناراحت شده و ممکن است از روی ناراحتی رفتارهایي از خود بروز دهد که به وسیله آن ها بخواهد ناراحتی خود را نشان دهد به عنوان مثال ممکن است شخص شاهد رفتارهای گوشهگیرانه، غیبت از کار و بیقراری باشد متاسفانه بزرگترین اشتباهی که اغلب در این تایم انجام می شود این است که اکثر افراد برای کاهش ناراحتی طرف مقابل سعی میکنند به نحوی از وی طلب بخشش کنند و در ذهن خودشان دچار احساس گناه میشوند در این حالت برای از بین بردن احساس گناه سعی میشود بیشتر جویای احوالش شوند و یا کارهایش را تسهیل کنند فارغ از اینکه این رفتار سبب دلگرمی مجدد طرف مقابل میشود و او با خود می اندیشد که شانسی برایش وجود دارد و از این رو او را وارد بازی احساسی میکنند؛ هر چند که شاید فقط این رفتارها برای آرام کردن باشد ولی میتوان از آن بر داشتهای متفاوتی کرد برای جلوگیری از هر سوتفاهم بهتر است فرد گفتار و اعمالش را هماهنگ سازد و چنانچه محیط کاری آزارش میدهد سعی در جابه جایی و تغییر محل کاری خود داشته باشد. از سوی دیگر ممکن است این علاقمندی به ازدواج منتهی شود در این صورت زوجین ویژگیهای مثبتی در رابطهشان خواهند داشت.
داخل نکردن مسائل عاطفی و کاری: متاسفانه برخی نیاموختهاند روابط کاری و عاطفی را از هم تفکیک کنند و در محیط خانه و خانواده از روابط و مشکلات کاری چیزی بیان نکنند یه همین دلیل همچنان زوجین بسیاری هستند که حتی در محیط منزل کشمکشها و مسائل کاری را مطرح و رابطه خصوصی خود را پر تنش و تحت تاثیر آن موضوعات خراب میکنند.