روانشناسی, سبک زندگی

دعواهای مفید برای رابطه زناشویی

دعواهای زناشویی

همه ما داستان‌های زوج‌هایی را شنیدیم که هرگز با یکدیگر دعوا نمی‌کنند و آن‌ها تبدیل به زوج‌های ایده‌آل در اطراف ما شده اند. اما آیا آن‌ها خوشحال هستند و از زندگی خود راضی؟ باور می‌کنید یا نه، دعوای زناشویی می‌تواند برای ارتباط‌تان خوب باشد. خیلی خوب است که به‌ عنوان شریک زندگی ناراحتی‌تان را بیان کنید، در کنار همه حس‌های خوب از حال بدتان حرف بزنید و توقع پاسخ و واکنش از همسرتان داشته باشید. به همان اندازه که لحظه‌های خوب و خوشی را در کنار هم تجربه می‌کنید پیش می‌آید که با هم جرو بحث، اختلاف‌نظر و درگیری داشته باشید. گرچه همیشه این بحث‌ها و تنش‌ها بیشتر به یادتان می‌ماند اما حقیقت این است که در یک ارتباط سالم نسبت اوقات خوش به واکنش‌ها ی منفی پنج به یک است. با این حال شما ممکن است فکر کنید تنش و درگیری اصلاً خوشایند نیست.

اینکه چطور اختلاف‌هایتان را بیان کنید با این مساله که چقدر زیاد بین شما دعوا پیش می‌آید فرق دارد. زن و شوهرها به چهار شیوه با هم دعوا می‌کنند اما فقط یکی از این راه‌ها بدترین نوع دعوای زن‌ و شوهری است.  فراموش نکنید که دعوا و مرافعه الزاماً اتفاق بدی در رابطه زناشویی به شمار نمی‌رود، البته به این شرط که آن را با یک نتیجه خوب به پایان برسانید. ما ۵ دلیل برای شما بیان می‌کنیم که بحث و دعوا یک اتفاق خوب است و شما نباید از دعوا در رابطه بترسید:

رابطه زناشویی

<< در اختلافات زناشویی کینه‌ای وجود ندارد، رابطه قوی‌تر می‌شود >>

در اختلافات زناشویی برای بیان نقطه نظرمان در مورد یک موضوع خاص، ما افکارمان را حفظ نمی‌کنیم و اختلافات را با گفتگو پاک می‌کنیم. به عبارت دقیق‌تر، زبان گفتگوی ما با گفتگوهای کاری بسیار متفاوت است. هیچ یک از شرکا نسبت به یکدیگر کینه ندارند و در طولانی مدت به شما کمک می‌کند. افراد می‌دانند که چه موقع خط و مرزی ترسیم کنند و چه رفتاری را از شریک خود انتظار داشته باشند. باید دقت داشته باشید بسیاری از زوج‌هایی که درگیر دعوا هستند، در آخر از یکدیگر عذرخواهی می‌کنند و حتی صمیمی می‌شوند.

<< دعوا عمق جدیدی از صمیمیت ایجاد می‌کند >>

صمیمیت در یک رابطه از طریق استدلال‌های سالم که به شکل محترمانه اتفاق می‌افتد، افزایش پیدا می‌کند. ما می‌دانیم چه حرف‌های را بزنیم و چه حرف‌هایی برای شریک زندگی ما قابل تحمل نیست. بارها اتفاق می‌افتد که در میانه دعوا و بحث‌هایمان حرف‌هایی می‌زنیم و سرزنش‌هایی می‌کنیم، اما عمدتاً در آخر زوج‌ها از یکدیگر عذرخواهی می‌کنند و در نتیجه صمیمی می‌شوند. این کار آن را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

<< احساس بهتری خواهید داشت >>

با ابراز عقیده خودتان در طول یک بحث، شما احساس آرامش می‌کنید. اما هنگامی که این کار را انجام می‌دهید، اطمینان حاصل کنی که بی ادب نباشید. هر رابطه ای در نوسان است و برای درک آن باید به بحث‌های سالم بپردازید. همیشه توصیه به فهم اختلاف نظرها است و اینکه مشکلات را در همان لحظه وقوع حل کنید و آن را به زمان واگذار نکنید.

<< دعوای زناشویی باعث بهبود شخصیت شما می‌شود >>

دعوا شما را قوی‌تر کرده و سطح صبر، مراقبت و عشق به شریک زندگی خود را بالا می‌برد. بعضی اوقات شما خود را با اشخاص دیگر سازگار می‌کنید. در این فراز و فرودها همه افراد درس‌های زیادی را می‌آموزند و شخصیتشان رو به کامل‌تر شدن پیش می‌رود.

افزایش اعتماد به نفس

<< اعتماد را افزایش می دهد >>

از طریق بحث و گفتگو فرد تمایل پیدا می‌کند که حتی بیش از قبل به شریک زندگی خود بازگردد و سطح اعتماد افزایش پیدا می‌کند. حرف‌های نگفته، گفته می‌شود و سوءظن‌ها روشن می‌شود. رابطه بدون دعوا پر از اسرار است. بیشتر اوقات میل افراد به جلوگیر از دعوا و بحث است زیرا فکر می‌کنند که دعوا به روابطشان خاتمه می‌دهد. توجه داشته باشید که بدون دعوا، رابطه شما پیچیده‌تر خواهد شد. هنگامی که طغیان اتفاق می‌افتد، پیامدهای آن فاجعه‌بار هستند. برای دوری از طغیان، بحث‌های خود را نادیده نگیرید و مسائل را مطرح و حل کنید.

<< توصیه‌هایی برای مشاجره‌های زناشویی >>

همیشه توجه داشته باشید که در روابط زناشویی خود، عادلانه بجنگید و روابطتان را بهبود بخشید. کنترل خود را حفظ کنید و احساسات خود را در دست بگیرید. هرگز گذشته را شخم نزنید و برای حمله به یکدیگر از آن استفاده نکنید. انتقادهای بی‌هدف و غیرسازنده را رها کنید. اینکه به همسر خود بگویید که او دروغگو است تنها به مشکلات دامن می‌زند و مسأله‌ای را حل نمی‌کند. فراموش نکنید که مسئولیت‌پذیری و یادگیری بسیار اهمیت دارد و در این راستا در پایان مشاجره‌ها از یکدیگر عذرخواهی کنیم.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *